Cuprins
Prepararea unei omlete cu cașcaval este destul de simplă, nu necesită multă îndemânare, ci doar puțină răbdare și ingrediente de calitate. Astfel, iată două rețete și câteva ponturi pentru a prepara o omletă cu cașcaval care să aibă un gust delicios:
Omletă cu cașcaval simplă
Pentru a prepara rețeta de omletă cu cașcaval simplă ai nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești ușor, de puțină răbdare și de poftă de a savura rezultatul final. Iată, astfel, care sunt ingredientele de care vei avea nevoie:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1/4 cană de lapte
- 1/4 linguriță de sare
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 50 de grame de cașcaval ras
- 1 lingură de unt
Mai departe, odată ce ai strâns fiecare ingredient necesar, nu trebuie decât să urmezi câteva instrucțiuni simple, după cum urmează:
În primul rând, încălzește la foc mediu o tigaie antiaderentă, iar în timpul necesar pentru încălzirea acesteia, pregătește ingredientele pentru omleta cu cașcaval la tigaie. Astfel, într-un bol de dimensiune medie, bate bine ouăle întregi cu laptele, adaugă sarea și piperul și amestecă până când sunt toate omogene. După aceea, adăugă cașcavalul ras și amestecă bine pentru a-l încorpora în compoziția ta. Următorul pas este să adaugi untul în tigaie și să-l lași să se topească bine, amestecând.
Mai apoi, adaugă amestecul de ouă preparat în tigaie, odată ce untul este topit și lasă amestecul să se coaguleze și să se rumenească pe margine, apoi, cu ajutorul unei spatule și cu foarte mare grijă, ai două variante pentru această rețetă. Prima variantă: pentru a rezulta o omletă pufoasă cu cașcaval trebuie să întorci cu mare grijă pe cealaltă parte omleta în tigaie, exact ca în cazul unei clătite și să o lași un minut pentru a fi gata. Cealaltă variantă este să amesteci de la început în tigaie omleta, pentru a o mărunți, astfel că vei obține o compoziție diferită, care este preferată de multe persoane. Indiferent de varianta pentru care vei opta, omleta cu ouă și cașcaval va avea un gust absolut delicios.
Omletă cu cașcaval și spanac
O altă rețetă delicioasă de omletă este cea cu spanac și cașcaval, care poate fi pregătită atât în tigaie, cât și la cuptor, în funcție de preferințe. Pentru a pregăti omleta cu cașcaval la cuptor nu ai nevoie decât de următoarele ingrediente simple:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1/4 cană de lapte
- 1/4 linguriță de sare
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 cană de cașcaval ras
- 1 cană de spanac proaspăt tocat
- 1 lingură de unt
Mai apoi, cu ingredientele lângă tine, nu trebuie decât să urmezi câteva instrucțiuni, în această ordine:
Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu, timp în care, într-un bol încăpător, bați ouăle neseparate și adaugi sare și piper, amestecând în continuare, până când obții o compoziție omogenă. După aceea, adaugi cașcavalul ras și spanacul și amestececi bine pentru a le încorpora în compoziția pentru omleta cu cașcaval, rețeta fiind destul de simplă. Mai apoi, adaugi untul în tigaie, îl lași să se topească și adaugi amestecul preparat peste el. Îl lași să se coaguleze și să se rumenească pe margini, apoi îl întorci pe partea cealaltă cu mare grijă. Lași omleta să se coacă și pe această parte un minut, după care o împăturești în două și o servești fie simplă, fie alături de o salată.
Reteta de omletă cu cașcaval la cuptor este la fel de simplă. Pentru aceasta, pașii de preparare sunt la fel, cu excepția faptului că într-un vas încăpător transferi amestecul pentru omletă, după care îl lași în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute, verificând din când în când cu ajutorul unei scobitori.
Ponturi pentru o omletă reușită
Pentru a reuși să prepari o omletă cu un gust delicios și cu o textură aerată, iată câteva ponturi pe care le poți urma:
- Folosește o tigaie antiaderentă pentru a evita lipirea ouălor de suprafața tigăii.
- Bate ouăle până devin spumoase, pentru a rezulta o omletă pufoasă.
- Nu adăuga prea multe ingrediente, altfel omleta poate fi prea densă.
- Încălzește bine tigaia înainte de a adăuga ouăle.
- Amestecă ouăle cu o spatulă sau o lingură de lemn, nu cu o furculiță.
- Lasă omleta să se rumenească ușor pe ambele părți, dar nu prea mult timp, pentru a nu deveni uscată.
Sursa foto: Pexels.com.
Lasa un comentariu